fredag 22. mai 2009

Dag 2 og 3 - en opplevelse for livet


Vi har nå vært 2 dager i besøk hos Vestvågøy kommunes vennskapskommune Skeiða- og Gnupverjahreppur. Se http://www.facebook.com/reqs.php#/pages/Tvennumsfrendar/65934464398?ref=ts

I går ble vi godt kjent med en skoleklasse fra området som var på samme alder som vår skoleklasse. Det var kjempehyggelige elever og Hjalti Sigurdssom ledet selskapet på en ypperlig måte. Det ble god kontakt mellom elevene og vennskap ble knyttet.

Vennskapskommunen Skeiða- og Gnupverjahreppur var vertskap for lunsj og middag, og vennskapshilsen fra ordfører Jonny Finstad ble lest og overlevert til ordfører (oddviti) Gunnar Örn, som hilste tilbake og håpte på bedre aktivitet mellom kommunene. Vennskapsgruppen fra Skeiða- og Gnupverjahreppur hadde møte med noen av oss etter på. Vi har en plan.

Vi var også på besøk i vår vennskapskommunes vikingmuseum i Þorsadalur.

I dag har vi hatt besøk av gammelordfører Jon Eriksson som har skrevet en historiebok om vennskapskommunen. Boka fikk vi overlevert som en gave, og denne vil ved høve gi videre til Vestvågøy kommunes vennskapskomite.

Vi hadde etterpå en ridetur på www.hestakrain.is og Duna ledet seansen så godt at alle elevene tok en lang ridetur, unntatt Hilde som ikke ønsket det. Islandshestene er noen praktfulle ridehester. På Hestakrain fikk vi servert Taco og Jon Eriksson holdt et lite foredrag som mange elever fant meget interessant.

Etterpå besøkte vi flere severdigheter blant annet Gullfoss, Geysir og Þhingvellir og vi er stort sett akkurat kommet "hjem" og elevene har sprunget til badebassenget.

Foreløpig har alle elevene vært en drøm å samarbeide med og alle gir inntrykk av at dette er mye bedre enn forventet. Noen spør om det er dyrt å flytte hit....

4 kommentarer:

  1. Er det varmt lurer Tirill? Og har Stine sett et tv ; )

    SvarSlett
  2. Er så glad på deres vegne - supert å se så glade fjes. Gleder meg stort til å høre om opplevelsene.
    Sissel

    SvarSlett
  3. Kjempeflotte bilda:) Ser ut som alle trives og kosa seg, supert:)

    SvarSlett